Mystic AnneClaire

Energy Arts ~ Readings ~ Coaching

Mijmeringen

Mijn 'Mijmeringen' zijn gebaseerd op situaties die ik in mijn leven tegenkom en die ik vanuit een nieuw perspectief benader om op die manier nieuwe inzichten te krijgen. Ik nodig je uit om samen met mij te 'kijken met nieuwe ogen' naar alledaagse situaties...

Voor het slagen van het kwaad…

"Voor het slagen van het kwaad, is niets anders nodig dan dat goede mensen niets doen.”    Edmund Burke (1729-1797)

Verhalen over de strijd tussen goed en kwaad zijn er in bijna iedere cultuur wel te vinden. Het zijn verhalen die blijven voortbestaan; verhalen die vertelt blijven worden. En hoewel de definitie van ‘het kwaad’ misschien is veranderd door de eeuwen heen, is de strijd tussen goed en kwaad nog altijd een relatief actueel onderwerp.

Sommige vormen van ‘het kwaad’ zijn heel…

Lees verder

Wortels

Er is een couplet van het gedicht “Een mens te zijn op aarde” van Huub Oosterhuis dat me altijd bijblijft:


Bomen hebben wortels
Bomen mogen stevig staan
Maar mensen moeten verder gaan
Bomen hebben wortels
Maar mensen gaan voorbij

De rest van het gedicht spreekt me eigenlijk niet aan; het gehele gedicht voelt zwaar en moeilijk. Maar dat ene couplet vind ik prachtig!
Het geeft aan hoe bomen in hun wortels een anker hebben. Hoe dat anker stevigheid geeft, maar ook betekent dat een boom zijn of…

Lees verder

Omwenteling

Volgens het synoniemen woordenboek betekent het: aardverschuiving, ommekeer, opschudding, revolutie, verandering. Een keerpunt dus, waarop we tot het besef komen dat alles wat was ~ alles wat we kennen, waar we vertrouwd mee zijn; alles wat comfortabel aanvoelt voor ons ~ niet meer kan zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat alles waar we waarde aan hechten zomaar uit ons leven verdwijnt, maar wel dat de manier waarop we daarmee omgaan mag veranderen.

Het is bijvoorbeeld prima om fotoboeken te…

Lees verder

Vogelhuisje

Van de week, net toen het weer echt een stuk kouder werd, viel het vogelhuisje aan de overkant van de straat open. Natuurlijk moet het open kunnen om ieder jaar te controleren en schoon te maken, maar zo gauw de winter voor de deur staat is het fijn dat zo’n vogelhuisje dicht zit en dicht blijft zitten.
De vraag is waarom het open ging…

Vogeltjes zijn zo licht dat ik me nauwelijks voor kan stellen dat, mocht een vogeltje het gebruikt hebben om te schuilen, het in en uit vliegen zoveel kracht…

Lees verder

Trots

Zelfs wanneer ik af en toe mijn dag niet heb, ben ik er toch van overtuigd dat ik het allerleukste werk doe dat ik me kan bedenken! Het is creatief, afwisselend, boeiend; en of het nu gaat om een sieraad, een reading of een coaching sessie, ik leer iedere dag wel weer iets nieuws!

Het maakt mij trots op het werk dat ik doe.

En dat geeft me dan meteen te denken, want die trots zijn op het werk dat je doet, dat mis ik steeds vaker wanneer ik te maken heb met werknemers van grote bedrijven.
Dat…

Lees verder

Anne Claire Venemans, Zonstraat 118, 3581 MX Utrecht - telefoon: 030 637 3337